Grafički dizajner

Petar Reić

Petar Reić je magistrirao novinarstvo i odnose s javnošću. Osnivač je laboratorija za vizualnu komunikaciju OmoLab i startupa Omoguru. Povremeno izrađuje grafike i plakate kao dio samoiniciranog projekta OmoGallery.

Petar Reić je magistrirao novinarstvo i odnose s javnošću. Osnivač je laboratorija za vizualnu komunikaciju OmoLab i startupa Omoguru. Razvija alate koji olakšavaju i poboljšavaju čitanje osobama s teškoćama čitanja. Povremeno izrađuje grafike i plakate kao dio samoiniciranog projekta OmoGallery. Živi i radi u Splitu.

Fotograf

Marita Bulimbašić

Za Maritu Bulimbašić fotografija je prva ljubav u kojoj se pronašla, te kroz nju izražava svoje viđenje ambijenta i emocije kroz okolinu koju pokušava dočarati promatraču. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložaba, dobitnica je godišnje nagrade Hrvatskog fotosaveza za mlade autore 2020. godine.

Marita Bulimbašić rođena je 7. veljače 2000. u Splitu. Najranije djetinjstvo provela je na Braču u Selcima. Nakon završene Srednje škole likovnih umjetnosti smjer fotografski dizajn, završila je 3 godine Umjetničke akademije u Splitu, smjer Film i video. Fotografija je njena prva ljubav u kojoj se pronašla te kroz nju izražava svoje viđenje ambijenta i emocije kroz okolinu koju pokušava dočarati promatraču. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložaba, dobitnica je godišnje nagrade Hrvatskog fotosaveza za mlade autore 2020. godine. Trenutno se profesionalno bavi fotografijom, a želja joj je napredovati u onome što radi i voli, te istaknuti svoj osobni pogled, i kroz sve što radi pokušati moment, atmosferu i emociju prenijeti na druge.

Slikar

Ivan Svaguša

Ivan Svaguša završio je Školu likovnih umjetnosti te diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti smjer slikarstvo. Aktivno se bavi slikarstvom, stripom, graffitima/street artom, oslikavanjem murala, interijera, ilustracijom te vodi likovne radionice.

Ivan Svaguša završio je Školu likovnih umjetnosti te diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti smjer likarstvo. Organizator je, urednik i voditelj brojnih tribina/promocija stripova i izložbi. Autor je i koautor brojnih strip albuma. Osnivač je nezavisne izdavačke kuće Bučni stripovi, kroz koju na multimedijski način prezentira stripove uz glazbu, a u sklopu koje je samostalno izdao E KA!, Građanski odgodoj, te Ritual 1, grafičku novelu koja je premijerno predstavljena na Supertoonu 2022. Aktivno se bavi slikarstvom, stripom, graffitima/street artom, oslikavanjem murala, interijera, ilustracijom te vodi likovne radionice.

Grafički dizajner

Luka Duplančić

Luka Duplančić završio je smjer grafičkog dizajna na splitskoj Školi likovnih umjetnosti, a daljnje vizualno obrazovanje nastavlja na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je diplomirao kao slikar-grafičar.

Luka Duplančić završio je smjer grafičkog dizajna na splitskoj Školi likovnih umjetnosti, a daljnje vizualno obrazovanje nastavlja u Zagrebu, na Akademiji likovnih umjetnosti, gdje je diplomirao kao slikar-grafičar. Iza njega je niz autorskih, projektnih i izložbenih suradnji na razmeđu vizualnih umjetnosti i dizajna vizualnih komunikacija: scenografije, izrade lutaka, ilustracija, likovnih oblikovanja izložbi, organiziranja umjetničkih radionica, kreiranja galerijskog izložbenog programa. Aktivan je član je nekoliko kulturno-umjetničkih udruga te dobitnik značajnih nagrada i javnih priznanja. Živi u Splitu, gdje radi kao samostalni umjetnik.

Strip autor

Jan Škrinjar

Jan Škrinjar rođen je 1998. u Zagrebu gdje je pohađao školu Primijenjenih umjetnosti. Tijekom školovanja nagrađen je prvim mjestom na državnom natjecanju iz crtanja 2012/2013., a 2021. Dobitnik je prve nagrade za strip-scenarij na Balkanskoj smotri mladih strip-autora.

Jan Škrinjar rođen je 1998. u Zagrebu gdje je pohađao školu Primijenjenih umjetnosti. Tijekom školovanja nagrađen je prvim mjestom na državnom natjecanju iz crtanja 2012/2013., a 2021. Dobitnik je prve nagrade za strip-scenarij na Balkanskoj smotri mladih strip-autora. Objavljivao je stripove u časopisima Strip-Pressing, Strip-PREFIKS, Komikaze, Ohoho-zin i Strip-godišnjaku te se ubrzo profilirao u perspektivnog mladog strip-autora. Njegov prvi strip-album „Janzin: Umiranje i druge razonode“ izlazi 2022. u izdanju Udruge Hrvatski autorski strip, donosi omnibus od devet priča, na ukupno 126 stranica u kojima Jan vješto barata žanrovskim izražajima poput horora, westerna, mitologije, krimića, fantastike i egzistencijalizma uz ne odviše naglašenu dozu apsurda i humora.

Fotograf

Mile Modić

Mile Modic završio je Srednju školu likovnih umjetnosti u Splitu, smjer fotografija. Pokrenuo je Rootylicious studio koji se bavi animacijom, crtanjem, fotografijom i dizajnom. Živi i radi u Splitu, gdje se svakodnevno bavi analognom fotografijom.

Mile Modic završio je Srednju školu likovnih umjetnosti u Splitu, smjer fotografija. Pokrenuo je Rootylicious studio koji se bavi animacijom, crtanjem, fotografijom i dizajnom. U dvadeset godina iskustva surađivao je s poznatim imenima poput Beyonce, P.Diddyja, Will Smitha, Britney, Pepsi, Sony, Universal, ProKeds, Sofitel, itd. Živi i radi u Splitu, gdje se svakodnevno bavi analognom fotografijom.

Ilustrator

Lucija Bužančić

Lucija Bužančić je diplomirala je povjest umjetnosti na Filozofskom fakultetu i Animirani film na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Danas radi kao neovisna autorica animiranih filmova, animatorica i ilustratorica sa sjedištem u Zagrebu.

Lucija Bužančić rođena je 15. studenog 1989. Diplomirala je povjest umjetnosti na Filozofskom fakultetu i Animirani film na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Danas radi kao neovisna autorica animiranih filmova, animatorica i ilustratorica sa sjedištem u Zagrebu.